Close
tijdschriftpersoonsgerichte
experiëntiële
psychotherapie
Process-oriented
Existential
Interactional
Integrative

Arjan Videler & Rosalien Wilting (2023). Met de jaren: Waarom het wel zin heeft om ouderen met psychische problemen te behandelen. Boom.

BOOK REVIEWBert Krapels - 62–1 (2024)

PREVIEW

In dit boek breken Arjan Videler en Rosalien Wilting een lans voor meer psychotherapeutische behandelingen van ouderen. Er is aantoonbaar sprake van onder-behandeling bij ouderen. De auteurs zijn als klinisch psychologen en psychotherapeuten gespecialiseerd in het werken met deze leeftijdsgroep. Tijdens het VPeP-congres afgelopen najaar verzorgden zij ook een workshop over dit onderwerp onder de titel: ‘Er zijn altijd existentiële thema’s’. Zij stellen terecht vast dat somatische zorg voor ouderen veel toegankelijker is dan psychische hulp. Dit boek is geschreven met als doel hulpverleners te laten zien dat behandeling van ouderen zinvol en mogelijk is. Psychotherapie is een goed alternatief voor psychofarmaca die soms ook riskant kunnen zijn.

 

The tPeP (Journal Person-centered experiential Psychotherapy) is the scientific journal for Dutch and Flemish psychotherapists, psychologists, and psychiatrists, that work from, or are interested in a client-centered perspective.

More from this issue

FROM THE PRACTICE
Een energiemodel voor burn-out
public

Theo Maagdenberg - 62–1 (2024)
FROM THE PRACTICE
Ervaringen met een ervaringsgerichte groepstherapie
public

Árpi Süle & Veronique Goossens - 62–1 (2024)
INTERVIEW
Een denker gedreven door passie en plicht. Een interview met Greet Vanaerschot
Renate Geuzinge - 62–1 (2024)
Explore