Close
tijdschriftpersoonsgerichte
experiëntiële
psychotherapie
Process-oriented
Existential
Interactional
Integrative

S. Tjepkema, J. Kabalt, M. van Ooijen, L; Verheijen, K. Weber, & L. Scheepers (2022). Verhalen veranderen. Beweging brengen in teams en organisaties.

BOOK REVIEWHilde Libbrecht - 62–3 (2024)

PREVIEW

Toen ik een korte aankondiging las van dit boek, trok het meteen mijn aandacht. Ik volgde een paar keer een team vanuit mijn functie als vertrouwenspersoon, recent hadden wij als team zelf een paar gesprekken met een coach en ik vond het één voor één boeiende ervaringen. Het boek is ingedeeld in drie delen. In een eerste deel (vijf hoofdstukken) wordt toegelicht hoe met verhalen wordt gewerkt. Deel twee gaat over ‘Verhalen(d) veranderen in de praktijk’ met maar liefst dertien hoofdstukken aan rijke praktijkillustraties, verweven met de gebruikte methodieken. In een laatste deel worden de werkvormen en hun setting nog eens één voor één beschreven, als een soort schatkist voor de verhalende coach of therapeut.

 

The tPeP (Journal Person-centered experiential Psychotherapy) is the scientific journal for Dutch and Flemish psychotherapists, psychologists, and psychiatrists, that work from, or are interested in a client-centered perspective.